AMACIMIZ

Kampanyamızın amacı, engelli bireylerin deprem nedeniyle yitirdikleri ve engellerinden dolayı kullanmak zorunda oldukları yardımcı araç ve gereçlerini ivedilikle temin edip kendilerine teslim etmektir.

ÖNCELİĞİMİZ DEPREM BÖLGESi

On ilimizi doğrudan ve derinden olumsuz etkileyen yüzyılın felaketi niteliğindeki yaşadığımız deprem fırtınasının afetzede engelli vatandaşlarımız üzerindeki ileri derecede olumsuz koşulların ortadan kaldırılmasına bir parça da olsa destek olunması ve acil ihtiyaç duyulan desteğin ivedilikle sağlanması için Devlet Millet El Ele “Sen de Bir El At” diyerek engelli bireylere yönelik acil destek için kampanyamızı başlattık.

Deprem sonrası engelli duruma gelmiş bireyler ve engelli olup da depremi yaşamış bireyler çifte dezavantaj yaşamışlardır.

Engelli bireylerin insani temel ihtiyaçlarını giderebilmek için kullanmak zorunda oldukları tekerlekli sandalyesi, bastonu, koltuk değneği, protezi, ortezi, beyaz bastonu, işitme cihazı gibi malzemeleri de enkaz altında kalmış veya kullanılamaz duruma gelmiştir.

Bu yardımcı araç-gereçler engelli bireyler için “barınma” gibi “ekmek” gibi temel bir ihtiyaçtır.